Oldtimeres Palota-túra

Vágólapra másolva!
Tavaly a Magyar Veteránautós és -motoros Szövetség legsikeresebb versenye volt a Hét Kastély Nagydíj. Idén ismét megrendezik a futamot. A programot egy száz autóból álló kiállítás is színesíti.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Száz autót állítanak ki a hétvégén


A veteránautózást mindig is körüllengte az úri passzió imázsa, noha kétségtelen, hogy az elmúlt évtizedben sokkal közelebb került egymáshoz átlagember és oldtimeres. Egyre több és egyre népszerűbb kiállításokról, börzékről, felvonulásokról és versenyekről adnak hírt a médiumok, és mind többen fedezik fel a régi járművekben rejlő értéket, szépséget.

A Magyar Veteránautós és -motoros Szövetség (Mavamsz) rendezvényei mindig is az átlagemberek felé igyekeztek nyitni. A tavaly első ízben megrendezett Klasszikusok Országos Bajnoksága nem volt mentes a hibáktól, ám tagadhatatlan, hogy emberközeli versenyekből állt. A 2007-es kiírást felfoghatjuk tanulópénznek, és bár idén nem indítottak bajnokságot, jövőre várhatóan egy profi versenysorozatot láthatunk.

Annak ellenére, hogy a pontvadászatot idén nem írták ki, Mavamsz-futamot még rendeznek. A tavaly legsikeresebbnek bizonyuló Hét Kastély Nagydíjat idén is megszervezik, október 11-12-én. Az esemény egyik bázisa Soroksár - itt lesz a versenyzők szállása, valamint a pénteki gépátvétel és edzés -, a másik központ pedig Rákospalota, a Pólus Center parkolója.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Px32zmiFWMTzG98d


Nézze meg a tavalyi Hét Kastély Nagydíjon készült videónkat!


A bevásárlóközpont előtt állítják fel a startkaput, a versenyzők Ferjáncz Attila jelzésére fognak rajtolni. A mezőny olyan helyekre is eljut, mint a gödöllői kastély kertje vagy a megújult váci főtér. A futamon csak olyan járművek indulhatnak, melyek muzeális státussal rendelkeznek vagy teljesítik a veteránminősítés műszaki és esztétikai követelményeit.

Az első nap végén a Pólus Centerhez érkeznek vissza a résztvevők. Itt bonyolítják le az úgynevezett 1/100-as ügyességi versenyt, melynek során egy adott szakaszt századmásodperces pontossággal meghatározott idő alatt kell teljesíteni.

A bevásárlóközpont parkolójában egész nap száz kiállított járművet lehet látni, ehhez csatlakoznak a versenyzők szombat délután. A veterántulajdonosok nemcsak a vasárnap is zajló futam első helyéért versengenek: a legszebbnek választott jármű gazdája is díjat vehet át Ferjáncz Attilától. A legszebb oldtimerről a közönség is szavazhat.