2012-ben jön a mini Mini

Vágólapra másolva!
A BMW öttagúra növelné a Mini modelljeinek számát, a Párizsi Autószalonon bemutatott Crossover után két évvel érkezhet a legkisebb típus.
Vágólapra másolva!

A háromajtós, a Cabrio, a Clubman és a Crossover után az újabb Mini tulajdonképpen azt a célt is szolgálja majd, hogy biztosítsa a márkanév imázsának megmaradását, ugyanis az újabb modellek már kezdenek túlnőni a kisautó méreteken. Amikor 2006-ban beindult az új Mini-sorozat, a BMW jelezte, öttagúra szeretné bővíteni a családot. Az ötödik modell a britek hagyományainak megfelelő lesz, azaz a 3,9 méteres Clubman és 4,1 méteres Crossover után egy vérbeli miniautót készülnek bemutatni.

Dr. Wolfgang Armbrecht, a cég globális termékmenedzsere az Edmuds-nak nyilatkozva biztosította az aggódókat, amíg ő marad pozíciójában, biztosan nem készül majd a Crossovernél hosszabb Mini. Elárulta, 2010-ben jelenik meg a szabadidő-autó tanulmány szériaváltozata, míg 2012-ben érkezhet a legkisebb családtag. A pletykák szerint az angolok az olaszokkal együtt fejlesztik majd ki a legkisebbet, a készülő Topolino padlólemezére, és valószínűleg a BMW is készít majd belőle egy saját változatot.