Világrekordot döntött a Maserati MC12

Vágólapra másolva!
Minden más szuperautót maga mögé utasított az olasz sportkocsi és minden idők legjobb szériaautó által futott idejét produkálta a Nürburgringen.
Vágólapra másolva!

Elég egyedi tesztnek adott otthont a Nordschleife, a mostanában nagyon divatos legendás tesztpálya. Egy a Nürburgringhez közel lakó férfi ugyanis felajánlotta autóparkját, hogy kiderüljön melyik a leggyorsabb sportkocsi. Szerencsénkre a milliárdos úr garázsában nem akármilyen érdekességek lapultak, amelyeknek a vezetésére Marc Basseng Le Mans pilótát kérte fel.

A kollekció a Maserati MC12, a Ferrari Enzo, Porsche Carrera GT, Pagani Zonda F és Koenigsegg CCX ötösből állt, sajnos az említett úrnak nem volt Bugatti Veyronja, McLaren SLR-je, vagy Corvette ZR1-ese, így több győzelemre esélyes autó kimaradt a tesztből.

Mindenesetre nem mindennapi látványosság lehetett ez a teszt a Nürburgringen, amelyen nem várt eredmények is születettek. A sorból ugyanis a bivalyerős CCX lett az utolsó, ugyanis a technikás középső részen sokat vesztett. A hosszú egyenesekben nagyon megy az autó, de a Nordschleife a futóművet is alaposan vallatóra fogja. A Porsche Carrera GT és a Ferrari Enzo már jobban vizsgázott, utóbbinak azonban gondja támadt a lengéscsillapítókkal.



Az MC12 a versenypályán is bizonyított már az utolsó időben azonban keveset hallani róla


A Pagani Zonda F Clubsport modellje futott be a második helyre, amely elég tisztességes 7:25.4-es időt produkált, de a Maserati még ennél is gyorsabbnak bizonyult. Az MC 12 ugyanis elképesztően gyorsan, 7 perc 24,29 másodperc alatt teljesítette a távot, amely hivatalos zárt karosszériás pályacsúcs a teljesen szériaautók között.

Az MC12-nél egyedül a Dodge Viper ACR tudott korábban jobb időt menni a német pályán, de az több részletében módosítva volt, tehát nem tekinthető szériaautónak.