Sorozatban zárnak be a GM üzemei

Vágólapra másolva!
Három amerikai gyára bezárását jelentette be a napokban a General Motors. Mindhárom üzem SUV-k, vagy SUV-alkatrészek gyártásával foglalkozott.
Vágólapra másolva!

2008. december 23-án a GM egy ohiói és egy wisconsini üzemet is bezár, de több más helyen is nagy átalakításokat terveznek. A világ korábbi legnagyobb autógyártója, a nagy alvázas SUV-k gyártásáról át akar állni a jelenleg divatos kis- és középkategóriások készítésére, de átszerszámozás helyett a bezárás mellett döntöttek. Ráadásul nincs kizárva, hogy a közeljövőben még több dolgozó kapja meg elbocsátó levelét, hiszen például a wisconsini Janesville-ben található gyár is elméletileg csak 2010-ben, az ohioi Moraine-ben lévő pedig 2009-ben csukta volna be kapuit, de a romló piac és a gazdasági válság miatt azonnal cselekedett a vezetőség. Wisconsinban a Chevrolet Suburban és a GMC Yukon, Ohióban a Chevrolet Trailblazer és a nálunk is kapható ikertestvére, a Saab 9-7X készült. Ezek mellett 2009 végéig bezárja egy michigani sajtolóüzemét is a GM.

Mindezen lépések a GM újraszervező programjának részei, amellyel tízmilliárd dollárt akar megtakarítani az amerikai mamutkonszern.