Vágólapra másolva!
Irán legnagyobb autógyártója nemrégiben bejelentette, hogy egy kifejezetten hölgyeknek szánt modell tervezésébe fogott.
Vágólapra másolva!

Az 1910-ben alapított Iran Khodro vállalat október elején arról számolt be, hogy a közeljövőben nőknek kifejlesztett kocsival jelentkezik. A felénk gyakorlatilag ismeretlen teheráni cég egy sor személy- és teherautó-típust, valamint buszokat gyárt különféle márkanevek alatt, valamint Peugeot-k és Mercedesek összeszerelését is végzi.

A nőknek szánt négykerekű megjelenésének időpontját nem közölték. A kocsit úgy alakítják ki, hogy ideális legyen vásárláshoz és gyerekek iskolába szállításához. A felszerelések közt automatikus váltó, parkolássegítő rendszer és navigáció szerepel, a külső és a belső színek választékát a hölgyek ízlésének megfelelően alakítják ki.

A perzsa országban egyébként a nők jelenleg csak autót vezethetnek, a mai napig érvényes szabályozás szerint motorra kizárólag utasként ülhetnek. Az irániak ugyanakkor a kocsi mellett nőknek szánt kerékpárt is terveznek, ennek lényege, hogy a jármű nagyobb takarást biztosít utasának, így nem probléma, ha pedálozás közben fellibben a ruha.