Árammal hajtott Minit kaptak lencsevégre

Vágólapra másolva!
A brit Autocar weboldalon megjelent néhány felvétel a Mini elektromos négykerekűjéről. A kiskocsi hajtásáról a kipufogó hiánya és a különleges hang árulkodik.
Vágólapra másolva!

A BMW a tervek szerint 500 darab elektromos Minit készítene, a fejlesztés jelenleg is folyik. Oxfordban rakják össze a hajtáslánc nélküli autót, ezután Münchenben belehelyezik az árammal működő erőforrást.

Hivatalos információt még nem közölt a BMW a hajtásláncról, de állítólag lítium-ionos elemek látják majd el energiával a négykerekű egyetlen motorját. Egy feltöltéssel az elektromos Mini várhatóan 160-210 kilométer megtételére lesz képes. Az új erőmű miatt a mérnököknek nagy mértékben át kellett alakítaniuk a kocsi belsejét, az sem kizárt, hogy nem lesznek benne hátsó ülések.

Az elektromos Minik értékesítésével kapcsolatban többféle információ látott napvilágot. Egyes források szerint az ezüstszínűre fényezett kocsik mind Kaliforniába kerülnek, hogy zöld utat adjanak a BMW további ottani működésének. Az amerikai állam új előírásai ugyanis zéró emissziós modellek árusítását követelik meg a gyártóktól. Az Autocar viszont nem említi Kaliforniát, csak annyit ír, hogy az autók nagy része az Egyesült Államok nagyvárosaiba kerül, de néhány londoni kiválasztott is ráteheti majd kezét a jellegzetes hangú modellre.

Az Autocar belső forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az elektromos kocsik a jövő havi Los Angeles-i autószalonon mutatkozhatnak be.