Csúszik a generációváltás a Corvette-nél

Vágólapra másolva!
A jelenleg futó C6-os modell pályafutása jelentősen kitolódhat, mivel a következő C7-es széria fejlesztésével a GM pénzügyi problémái miatt egyelőre felhagytak.
Vágólapra másolva!

A régóta várt modellváltás, mely során az új C7 dupla kuplungos váltószerkezettel, összkerékhajtással, valamint - a jobb súlyelosztás érdekében - középmotoros felépítéssel érkezett volna, egyelőre csak a jövő zenéje marad. A pénzügyi világválság kapcsán komollyá váló piaci problémák miatt szükségszerűvé vált a GM-nél is a pénzügyi kiadások korlátozása, amely - mint a példa is mutatja - a fejlesztések felfüggesztését vonta maga után.

A vállalat korábbi koncepciója az volt, hogy 2012-ben bemutatják a következő Corvette-nemzedéket, 2009-ben pedig a jelenleg futó modell ráncfelvarrására került volna sor. Jelenleg úgy tűnik, a C6-os modellfrissítése 2010-ben lesz, az új C7-est pedig csak négy-öt évvel ezután mutatják be. Egyelőre csak egy biztos: a General Motors továbbra is kitart a Corvette mellett, és nem tervezi gyártásának leállítását a flottafogyasztást korlátozó CAFE-törvények bevezetése után sem, mert arculatépítési szempontok miatt nagyon fontos számára a sportkocsi.