Feltámasztották a Volkswagen SP-2-t

Vágólapra másolva!
A Scirocco után most a '70-es években, Brazíliában gyártott SP-2 kupé született újjá, igaz, csak egy formatervező számítógépes grafikáin.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen a '70-es években a dél-amerikai piac ellátására Brazíliában nyitott üzemet, itt gyártották korábban például a Bogarat, amely a tengerentúli piacokra került. Szintén ebben az üzemben született meg egy érdekes modell, amely 1972 és 1976 között készült, és hivatalosan csak az amerikai kontinens vevőihez jutott el. Az SP-2 a Sao Paulo-i üzemről kapta a nevét, és most Marcelo Rosa formatervező rajzolta meg a modern változatát.

A klasszikus SP-2 ma már inkább megmosolyogtató menetteljesítménnyel kápráztatta el vevőit: négyhengeres motorja 65 lóerőt teljesített, az autó végsebessége pedig 161 km/óra volt. Gyártásának négy éve alatt kicsivel több, mint 10 ezer darabot adtak el belőle, amelyekből pár száz Európába is eljutott, főleg magánimport révén.

A Volkswagen legújabb SP-2-es modellje a Scirocco alapjaira épülhetne, modern, letisztult vonalvezetése mögött a '70-es évek hamisítatlan stílusa bújik meg. Kérdés, hogy a modellnek van-e bármilyen jövője a Volkswagen kínálatában, vagy csak egy formatervező ábrándja marad-e.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]