Ráncfelvarráson esett át a Citroën C1

Vágólapra másolva!
Elérkezett az első modellfrissítéséhez a Citroën legkisebb városi kisautója, a C1-es, amely immár jobban illeszkedik a kínálatba. Mint minden kisebb modellfrissítésnél, itt is elsősorban a modell iránti érdeklődés fenntartása a cél.
Vágólapra másolva!

Úgy néz ki, hogy lassan csökken az érdeklődés a PSA és a Toyota közös alapokon nyugvó modelljei iránt, ugyanis a Citroën máris rászánta magát egy kisebb modellfrissítésre. Nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen a miniautóval nincsenek alapvető gondok, csupán frissítettek a megjelenésén, belterén, és az alapmotor étvágya is mérséklődött.

Az új C1-esen már átdolgozott orrot kapott, amely hűtőmaszk két oldalán immár színre is fújnak, továbbá magasabb felszereltség szinten krómkerettel díszítik. Az autóhoz rendelhető fényezést további két új színváltozattal bővítik, és a beltérben is két színvilág frissíti a kínálatot. Ezen kívül erre a kategóriára nem jellemző módon, bőrkárpittal is rendelhető lesz a Citroën miniautója.

A motorpalettát egyelőre nem bővítik, viszont tovább fejlesztették a Toyota által szállított egyliteres benzinmotort, melynek átlagfogyasztása, ezáltal károsanyag-kibocsátása is minimális mértékben csökkent. Az új C1-es megjelenéséről, forgalmazásának megkezdéséről egyelőre nem közölt pontos információkat a gyártó.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]