Erősebb lett a Bentley óriáskabriója

Vágólapra másolva!
500 lóerős lett a Bentley Azure T változata, köszönhetően annak a két turbóval lélegeztetett nyolchengeres motornak, amelyet korábban már az Arnage hasonló verziójában is bevetettek.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi gazdasági problémákra való tekintettel vakmerőnek tűnik, hogy az angolok pont most jelentetik meg kabriójuk új változatát, amely az Arnage T-ben már használt 6,75 literes, ikerturbós nyolchengeres motorral gazdagodott. Már az Azure alapverziója is igen erős a maga 450 lóerejével és 875 Nm-es nyomatékával, de ehhez képest 11 százalékos növekedést biztosít teljesítményben, és 14 százalékot nyomatékban az új motor, amely tehát 500 lóerős és 1000 Nm nyomatékú. Ennek az erőnek hála az igencsak testes, 2,7 tonnás autó 5,5 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 km/órára gyorsulni, a csúcssebessége 288 km/óra.

Természetesen az Azure T nem éppen környezetkímélő mivoltáról lesz híres. Szén-dioxid kibocsátása óriási, 465 g/km, de emellett fogyasztása sem kevés, városban 28,8, autópályán 14,1 liter benzin száz kilométerenként. Külsején csak apró változtatásokat eszközöltek, többek között új, 20 colos, ötküllős, könnyűfém kerékkel, sötétebb hűtőráccsal, dupla kipufogókkal és besüllyeszthető Bentley-emblémával gazdagodott. Érdemes még megemlíteni, hogy az autó elöl 420 mm-es, hátul 356 mm-es tárcsafékekkel is megrendelhető lesz, és ezek a legnagyobbak, amelyet valaha szériagyártású autóra raktak. Áráról még nincsenek információk, de valószínűleg jóval drágább lesz, mint az átszámítva 73 millió forintba kerülő, gyengébb Azure. Az Azure T-t a Los Angeles-i Autószalonon mutatja be a Bentley.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]