Volkswagen Tiguan fronthajtással

Vágólapra másolva!
A Volkswagen olcsóbb, kétkerékhajtású változatot mutat be a Tiguanból. A modell olcsóbb és környezetkímélőbb lesz, mint az összkerekes verzió.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen valószínűleg rájött, hogy - hasonlóan a legtöbb SUV-vásárlóhoz -, a Tiguan tulajdonosai is igen ritkán használják ki autójuk offroad képességeit. Igaz, hogy az ilyen modellek általában korlátozott terepjáró tudással rendelkeznek, de a könnyebb akadályokon így is át lehet kelni velük, ha az időjárás engedi.

Azért, hogy csökkentsék az autó fogyasztását és így a károsanyag-kibocsátást is, a gyár kétkerékhajtású változatot készít a Tiguanból. Az elsőkerékhajtású modellt kétféle motorral kínálja a Volkswagen, a 150 lóerős, 1,4 literes, TSI turbófeltöltős benzines motor mellett a 140 lóerős, közös-nyomócsöves kétliteres TDI dízel egység is választható a közepes méretű SUV-hoz.

A modellt elsőként Németországban kezdik árusítani, ott 25800 eurótól, vagyis körülbelül 7 millió forinttól kapható a benzines,és 27900 eurótól, körülbelül 7,5 millió forinttól a takarékosabb, dízel változat.

Forrás: [origo]