Megnyújtotta az S80-at a Volvo

Vágólapra másolva!
Néhány nappal az Audi bejelentése után, a Volvo is előállt az S80 14 centivel megnyújtott verziójával. Az Audi A4-hez hasonlóan ez is csak a kínai piacra készül.
Vágólapra másolva!

Ahogyan az Audi modelljét, a svédek kocsiját is e héten a Guangzhou Autószalonon mutatják be Dél-Kínában. Ugyancsak a németek modelljéhez hasonlóan az S80L is exkluzívan a kínaiaknak készül és az ázsiai országban fogják gyártani.

Természetesen a többi hosszított padlólemezű autóhoz hasonlóan a Volvo S80L is szinte minden alkatrészében megegyezik az alapmodellel. A 14 centis extra helynek legjobban a hátul ülők örülhetnek, hiszen a ennyivel lett hosszabb a tengelytáv, ami ez az egyben a hátsó lábteret növeli.

A Volvo nagy reményeket fűzhet az S80L-hez, a svédek típusainak eladásai stabil növekedést mutatnak. Az S80 mellett igen sikeres az S40 is, amelyet 2006 óta már az ázsiai országban, helyben is gyártnak. Mikor megjelenik, az S80L-nek olyan ellenfelekkel kell majd szembenéznie, mint az Audi A6, 5-ös BMW, vagy az amerikai gyártók hasonló verziói.

Forrás: [origo]