Termeléscsökkentés a VW-nél, a Porschénél is

Vágólapra másolva!
Az gazdasági világválság már elérte a Volkswagen-konszernt is, sőt az eddig biztató eredményeket produkáló Porschénak is le kell állni a gyártással. A sportkocsigyártó összesen hét napra áll le, de a Volkswagen már több mint három hétre számol.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben szinte napi szinten írunk róla, hogy melyik autógyártó miért van bajban, és hogyan kívánja ezt megoldani. Az autók iránti csökkenő kereslet minden márkára kihat, egyre több helyen hegyekben állnak az új autók, így nincs hová tenni őket.

A Volkswagen és a Porsche is hasonló cipőben jár, így a már megszokott módszerhez nyúlnak. Kettőjük közül a kiváló eredményeket produkáló Porsche van könnyebb helyzetben, hiszen a stuttgartiak a tervek szerint csak hét napra állnak le. Ez az év végén nem is jelent gondot, csupán egy kis extra szabadsághoz jutnak a dolgozók. A Porsche ugyanazt a zuffenhauseni gyárát zárja majd be, ahol november 21-én, pénteken már egy napra leállította a gyártást.

Eközben a Volkswagen sokkal drasztikusabb lépésre szánhatja el magát. A németek a legnagyobb, wolfsburgi gyárukat zárhatják be, akár több mint három hétre. A tervről a Bloomberg News-nak nyilatkozó, meg nem nevezett beosztott szerint az üzemben december 18. és január 11. közt állnak majd a gépek mozdulatlanul. A 175 ezer németországi VW-munkásból 44 ezer dolgozik a gyárban, ahol egyebek mellett az új Golf is készül.