A Tesla technológiájára kíváncsi a Porsche

Vágólapra másolva!
A német autógyártó is rendelt magának egyet az új elektromos sportautóból, hogy alaposan megvizsgálja annak hajtásláncát. A Porsche elégedetlen lehet saját elektromos sportkocsija prototípusával.
Vágólapra másolva!

Nem ritka az autóiparban, hogy egy gyártó megvásárolja egy másik modelljét, hogy esetleg néhány technológia ötletét átvegyem vagy éppen legyen egy mérce saját modellje tesztelése közben.

Legutóbb a Nissan GT-R is úgy született, hogy folyamatosan egy 911 Turbo társaságában lehetett látni, hát most a Porsche vett meg egy idegen gyártó modelljét.

Ez azonban nem szokványos sportkocsi, hiszen a stuttgartiak az elektromos autóiról híres Tesla modelljét vették meg. A Porsche is elektromos autó fejlesztésébe kezdett, de a hírek szerint nem elégedettek az eddigi eredményekkel.

A tanulmány formában nemrégiben leleplezett E-Ruf 911 egy lítium-ionos akkumulátorral felszerelt modell, amely valószínűleg a Porsche igényeihez képest gyenge teljesítménye miatt nem felelt meg a cégnek.

Elsősorban a dinamikával nem lehetnek elégedettek, hiszen semmiképpen nem akarnak engedni a Porsche értékekből. Így aztán olyan megoldásokra lenn szükségük, amely növeli az autó teljesítményét, miközben az autó tömege nem nő, sőt inkább csökken.