900 lóerős Ford GT

2008.12.01. 13:11

A Heffner Performance nevű amerikai tuningcég épített egy egyedi Ford GT-t. Az erőnövelő kúra után az amerikai szupersportkocsi teljesítménye 900 lóerő lett.

Jason Heffner tuningmágus kezei közül került már ki korában 930 lóerős Lamborghini Gallardo, de épített már át Ford GT-ket is. Heffner 2006-ban találkozott először a Ford GT főtervezőjével, Camilo Pardóval, és bár először nem volt fesztelen a hangulat kettőjük között, mégis sikerült közösen alkotni egy újabb autót, amely a Heffner Performance Ford GT Camilo Pardo Edition nevet kapta.

Az egyetlen példányban létező szupersportkocsi 900 lóerő feletti teljesítménnyel, fekete BBS könnyűfém felnikkel, ultra erős Brembo fékekkel és persze a klasszikus amerikai versenyautókat idéző, kéttónusú fényezéssel hívja fel magára a figyelmet. A beltérben fekete bőrülések, krómozott váltógomb és alumínium betétek uralják a látványt.

A motorháztető alatt a Heffner által kezelésbe vett ikerturbós V8-as erőforrás dolgozik, amellyel az autó 19 másodperc alatt éri el a 322 km/órás sebességet, a negyedmérföldes egyenes végén pedig már 241 km/órával száguld. A GT gyorsan gazdára is talált, új tulajdonosának ez lesz az ötödik ilyen modell a garázsában.

Forrás: [origo] Forrás: [origo]


KAPCSOLÓDÓ CIKK