Kémfotókon az Audi A7

Vágólapra másolva!
Az Audi 2010-ben mutatja be a Mercedes-Benz CLS ellenfelének szánt A7-et, amelynek egyik prototípusát Németországban kapták lencsevégre tesztelés közben.
Vágólapra másolva!

Az Audi az A8 zászlóshajó és az A6 közé tervezi új modelljét, amelyet a Mercedes-Benz CLS ellen küldene harcba. A modellt a következő generációs A6 alapjaira tervezi az Audi, pontosabban arra a közös platformra, amelyre az új A4 és A5 is épül. Az álcázott autóról Németországban készültek kémfotók.

A várhatóan négyüléses modell az Audi léptékei szerint is a prémium kategóriába érkezik, ugyanis négyhengeres erőforrást egyáltalán nem terveznek hozzá. A belépő szintű motor egy 2,8 literes, V6-os erőforrás lesz, ám valószínűleg, hogy a népszerűbb a 3 literes V6-os turbódízel motor lesz majd - ugyanaz, amelyet a Porsche az új dízel Cayenne modellnek szánt. A két nagy erőforráshoz vagy hatfokozatú manuális, vagy pedig a konszern duplakuplungos S-Tronic, illetve az új nyolcfokozatú automataváltóját kínálja majd az Audi.

Elképzelhető hogy az A7-ből készül kabrió változat is, ami felettébb érdekesnek ígérkezik, hiszen vagy kétajtós lesz, vagy az Audinak meg kell küzdenie azzal a kihívással, hogy egy négyajtós modellhez építsen összecsukható keménytetőt.