Detroitban debütál az Audi A7

Vágólapra másolva!
Januárban, Detroitban debütál az Audi új négyajtós kupéja, amelyet ezúttal Finnországban fényképeztek le tesztelés közben.
Vágólapra másolva!

Az amerikai városban jövőre két Audi is debütálni fog, az Audi A7 tanulmány mellett hivatalosan bemutatják az új, tízhengeres R8-at is. Az előbbiről eddig csupán hivatalos vázlatot közölt az Audi, de lesifotósok most lencsevégre kapták a tanulmányt az észak-európai országban. Igaz, nem tisztázott, hogy a kisméretű képeken látható A7-esen mennyi álca van, de legalább a kocsi arányairól egészen pontos képet kaphatunk. A detroiti bemutatóról néhány audis bennfentes nyilatkozott a Detroit Free Pressnek, és elmondásuk szerint a tanulmány a szintén jövőre megjelenő szériaváltozattól csak apróságokban fog eltérni.

A kocsi valószínűleg háromfajta motorral érhető majd el, amelyek közül a legkisebb egy 204 lóerős 2,8 literes lesz, a középső pedig egy háromliteres, 300 lóerős kompresszoros motor. A legerősebb erőmű a 4,3 literes V8-as, amelynek teljesítménye csaknem 400 lóerő lesz. Ezek mellett az Audi bejelentette már, hogy elkészítik az A7 RS változatát, amelynek az RS6-ból ismert, 5,2 literes ikerturbós V10-es motorja 600 lóerős teljesítménnyel bír majd. Emellett állítólag készül a kocsi nyitott tetős változata is.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]