1287 lóerős lett az Ultimate Aero

Vágólapra másolva!
2009-re felfrissíti a Shelby SuperCars a világ leggyorsabb és legerősebb sportkocsiját, az Ultimate Aerót. Az 1183-ről 1287 lóerősre erősített autó saját Giunness-rekordját megdöntve, akár 434 km/órával is képes száguldani.
Vágólapra másolva!

Az Ultimate Aero eddig is a világ leggyorsabb autója volt, de úgy tűnik az Shelby-nek nem volt elég a jelenlegi verzió 1183 lóereje, mivel egy új, egyrészes alumínium motorblokk segítségével már 1287-et hoztak ki a 6,3 literes, dupla turbós V8-asból, miközben a nyomatéka 1500 Nm-re emelkedett. Kissé átalakították a kocsi orrát, ami így jobb légellenállású lett, az oldalsó légbeömlők pedig húsz százalékkal több levegőt engednek be. Az újításoknak köszönhetően az SSC szerint a kocsi jóval nagyobb sebességre képes, mint az előző változat, amelynek csúcssebessége 411 km/óra volt. Állításuk szerint az új motorral és karosszériával az Ultimate Aero 434 km/óráig képes gyorsulni. Belsejét sem hagyták érintetlenül, ott nagyobb mennyiségű szénszászálas anyagot alkalmaztak és megújították információs és szórakoztató rendszerét is egy beépített PC-vel.

Újítás még a kocsi AeroBrake elnevezésű hátsó, karbon fékezőszárnya, amely annál nagyobb szögben és annál gyorsabban nyílik ki, minél erősebben és gyorsabban nyomják le a fékpedált. Az SSC-nél még nem jelentették be, megkísérlik-e saját sebességrekordjuk megdöntését, de nem valószínű, hogy sokáig ellen tudnak állni a kísértésnek.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]