Így nézne ki az Apple-autó

Vágólapra másolva!
Az Apple egyelőre még nem nyergelt át az autógyártásra, ám egy független tervezőnek van elképzelése arról, hogyan nézne ki a jövő önjáró autója - akár Apple-logóval.
Vágólapra másolva!

Nem az Apple kötelékébe tartozó formatervezőnek gurult el a grafitceruzája, hanem egy francia dizájner, Anthony Jannarelly álmodta meg almás logóval a jövő önjáró autóját. Az Apple mindig is ellentétes irányba igyekezett tartani, amerre az informatikai trendek sodorták volna. Különlegesen tervezett személyi számítógépei után az iPod - és annak számos generációja és variációja - hozta meg az igazi, átütő sikert a cég számára. A francia formatervező pedig úgy gondolta, miért is ne illeszkedhetne ehhez a formavilághoz egy szintén különleges autó, amely az iMo nevet kapta.

A 2+1 üléses, buborék alakú jármű inkább egy porszívóra hasonlít, ennek ellenére mégis elég intelligens ahhoz, hogy egyedül közlekedjen és parkoljon. A kétkerekű iMo képes változtatni formáját, hely- és helyzetváltoztatásra pedig a Segway giroszkópos egyensúlyozó rendszerét használja. A kis jármű elektromos meghajtású, feltölteni pedig az otthoni elektromos hálózatról lehet.

Az iMo rendkívül látványos, azonban sajnos csak formatervként, grafikus formában létezik. Ahogy mi, valószínűleg a tervező, Anthony Jannarelly is reméli, hogy az Apple ráharap az ötletre.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


Forrás: [origo]