Önálló kupét készít az Abarth

Vágólapra másolva!
A Fiat nemrégiben feltámadt tuningműhelye az 500 és a Grande Punto tuningolása után egy saját sportkupé fejlesztésébe kezdett, ami jövőre meg is jelenhet - állítja az AutoExpress.
Vágólapra másolva!

Az autó egyszerűen a Coupé nevet kapja, alapjául a Fiat 500 padlólemeze fog szolgálni. Emellett az elsőkerék-meghajtású sportautó belső terének egyes elemei is egyenest a népszerű miniből érkezhetnek, de természetesen teljesen saját külső-belső formatervvel rendelkezik majd, ehhez várhatóan az inspirációt a hatvanas évek Abarth-jai nyújtják.

A feltámasztott Abarth első önálló autójáról még vázlatokat sem közölt a gyártó, eddig csak nem hivatalos grafikák láttak napvilágot. Az első ilyen tavaly nyáron jelent meg, amikor még úgy hírlett, az Abarth a Lotus-szal közösen egy Elise-en alapuló sportkocsit készíthet. Ehhez a képhez igencsak hasonlít a most megjelent Autoexpress-fantáziarajz, amely egy igen mutatós, targatetős autót jelenít meg.

A kocsi motorjairól még nincsenek hivatalos információk, nagy valószínűséggel a Fiat 1,4 literes turbómotorjával lesz felszerelve, amelynek különböző változatai az 500 Abarth-hoz hasonlóan 135, illetve 160 lóerősek is lehetnek. Ez utóbbi valószínűleg az "SS" csúcskiadásba kerülhet, így a mindössze 1000 kilósra tervezett kocsi körülbelül 7 másodperc alatt gyorsulhat 0-ról 100 km/órára. Állítólag a Coupéba bekerül a Fiat TTC nevű elektronikus nyomatékátvételi szabályozórendszere is, amely gyakorlatilag kiváltja a részlegesen önzáró differenciálművet.

Forrás: AutoexpressForrás: Autoexpress