Hamarosan itt a Fiat 500 kabrió

Vágólapra másolva!
Márciusban Genfben mutatja be népszerű minije nyitott tetős változatát az olasz márka, de a kocsiról készült kémfotókon már most jól látszik, hogyan fog kinézni az 500C.
Vágólapra másolva!

Tavaly szeptember elején a Fiat már előrukkolt egy mutatós, nyitott 500-as tanulmánnyal a strandolásra termett, elektromos Castagna képében, és most közeleg a kocsi szériagyártásra szánt kabrió kiadása is, amely az ajtótlan prototípusnál némileg visszafogottabbra sikerült. Az 500C-ről eddig nem lehetett tudni, milyen megoldást alkalmaz tetőszerkezeténél a Fiat, ám a mostani fotókon jól látszik, hogy megmarad a tetőkeret, és abba lehet majd csúsztatni a tetőként szolgáló vásznat. Ezzel a megoldással alig veszít befogadóképességéből az amúgy is kicsi csomagtartó, nem kellett nehéz merevítőket beépíteni az autó aljába, és ez a megoldás a legolcsóbb is. Csak a teljes kabrióélmény hiányzik majd, mert a tetőkeretet nem lehet kiszerelni, mint a Citroën C3 Plurielnél.

Az autó várhatóan megkapja a zárt verzió 1,2 literes 69 lóerős, valamint az 1,4 literes 100 lóerős motorját is, a dízel pedig valószínűleg az 1,3 literes 75 lóerős Multijet motort kapja. Bár hivatalosan a gyártó nem jelentettbe be, meglepő lenne, ha idővel a Fiat házi tuningcége, az Abarth - a sima 500-hoz hasonlóan - ne venné kezelésbe az 500 C-t. A Mini Cabrio vetélytársát a Genfi Autószalont követően, áprilisban előbb Angliában, majd az egész kontinensen piacra dobja a Fiat.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]