Az Alfa Romeo MiTo az év melegautója

Vágólapra másolva!
Egy francia, az autókat szenvedélyesen szerető melegeket tömörítő szervezet évente megválasztatja tagjaival az év autóját. Idén az európai szavazók döntése alapján az Alfa Romeo MiTo nyert.
Vágólapra másolva!

A Ledorga nevű francia szervezet olyan európai melegeket tömörít, akik az autók iránt rajonganak. A találkozók szervezése mellett a szervezet évente szavazást szervez, amelyen a voksolók döntik el, hogy melyik modell kapja az év melegautója címet. Idén az Alfa Romeo MiTo lett 82 ponttal a szerencsés nyertes. A formabontó kisautó a Volkswagen Sciroccót utasította maga mögé, amely 71 pontot kapott a szavazóktól, a harmadik helyen pedig 60 ponttal a Lancia Delta végzett.

A szavazást pont nélkül befejező modellek között olyanok szerepeltek, mint a Toyota Land Cruiser, a Subaru Forester, a Skoda Fabia kombi, a Mazda6 kombi, de nem szavazott senki több Infiniti, Hyundai modellre sem, és nem voltak népszerűek az olyan kisputtonyos modellek sem, mint a Renault Kangoo vagy a Citroen Berlingo.

2008-ban a Fiat 500-ra voksoltak a legtöbben, 2007 kedvence az Alfa Romeo Spider, 2006-ban pedig az Aston Martin DB9 Volante volt a legnépszerűbb.