Hivatalos rajzok a Nissan 370Z roadsterről

Vágólapra másolva!
Az Európai Szabadalmi Hivataltól szivárogtak ki az ott nemrégiben regisztrált Nissan 370Z Roadster rajzai, amelyek alapján egész pontos képet kaphatunk a nyitott tetős sportkocsi megjelenéséről.
Vágólapra másolva!

Ahogy a 2004-ben megjelent 350Z roadster, a tavalyi év végén bemutatott új 370Z nyitott verziója is egy hagyományos vászontetőt kap, amelyet gombnyomásra lehet majd le- és felnyitni. A képek alapján a gömbölyű japán sportkocsi pozitív fogadtatásra számíthat. Bár egyik képen sem látható, hogyan mutat majd a 370Z lenyitott tetővel, zárt állapotban megjelenése a kupéhoz hasonlít.

Az autó várhatóan megtartja a zárt változat 332 lóerős 3,7 literes hathengeresét, amelyhez egy hatfokozatú manuálist vagy felárért hétfokozatú automatikus váltót kapcsolnak. Bár hivatalosan még nem erősítették meg a hírt, a kocsi várhatóan az áprilisi New York-i Autószalonon mutatkozik majd be a közönségnek.

Az EU Belső Piaci Harmonizációs Hivatala megkönnyebbülhet, hogy még nem gyűlt meg a baja az autógyártókkal, ugyanis az elmúlt fél évben ez már a negyedik alkalom, hogy az EU intézményétől egy új modell rajzai kiszivárogtak. Tavaly a szabadalmi hivatalnak elküldött képeken láthattuk először a ráncfelvarrás utáni Mazda Mx-5 képeit, az új Mazda3 vázlatait, valamint a Suzuki Kizashi szedán szériaváltozatának rajzait.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]