Csúszik a Cadillac CTS, megszűnik az XLR

Vágólapra másolva!
Elméletileg tavaly év végén kellett volna megjelennie, de a GM a költségek csökkentése miatt 2010 nyarára halasztotta új luxusmodellje bevezetését. A régi XLR roadster gyártását pedig megszűntetik.
Vágólapra másolva!

Gazdasági nehézségei miatt a GM-nek nagymértékben át kellett alakítania modellpalettáját, több autó megjelenését is elhalasztották. Ilyen sorsra jutott például a Chevrolet Camaro kabrió változata, és az olcsó Chevrolet Cruze is, amely csak 2011-ben jelenik majd meg a tengerentúlon, Európában viszont már idén kapható lesz. A legújabb áldozat pedig a Cadillac CTS kupé, amelyet az új elképzelések szerint csak másfél év múlva, 2010 nyarán mutatnák majd be. Ugyanakkor a CTS kombi változata idén tavasszal, a vadonatúj SRX crossover pedig idén nyáron, az eredeti időpontban megjelenik.

Emellett más rossz híre is volt a GM-nek jövőbeli terveit illetően. Bejelentették, hogy kétezer dolgozót elbocsátanak, és az elkövetkezendő időben több típusból is jóval kevesebbet fognak majd gyártani, a Cadillac XLR roadster gyártását pedig teljesen megszűntetik. 2012-ig minden évben 400 GM-kereskedést zárnak majd be Észak-Amerikában.

Forrás: [origo]