Új képek a szériaérett Golf GTI-ről

Vágólapra másolva!
Nem változtatott a tavaly Párizsban bemutatott Golf GTI-tanulmányon a Volkswagen. A gyári fotókat a szériaváltozatról maga a gyár hozta nyilvánosságra brit weboldalán.
Vágólapra másolva!

Új képek jelentek meg a Volkswagen Golf GTI-ről, amikből kiderült, hogy az ősszel leleplezett tanulmányhoz képest már nem változtattak az autón. A dobócsillag-mintás felnik az előző nemzedékről származnak, de a normál Golftól még a módosított lámpatestek, a nagyobb légbeömlők, az alacsonyabbra húzott lökhárítók, a dupla kipufogó és a diffúzor is megkülönbözteti a GTI-t. Belül 280-ig skálázott sebességmérőre, sportkormányra, kockás mintás Recaro-sportülésekre, valamint fém pedálokra számíthatunk.

Az autóról eddig is tudni lehetett, hogy nem számít forradalmian újnak elődjéhez képest, ugyanis megtartotta annak kétliteres, közvetlen befecskendezéses turbómotorját, de az most tíz lóerővel erősebb, 210 lóerős. A kocsi csúcssebessége 239 km/óra és a Volkswagen szerint 7,2 másodperc alatt képes kézi váltóval, álló helyzetből 100 km/órára gyorsulni, miközben átlagfogyasztása állítólag csak 7,5 liter. A fékrendszert a Brembo szállítja majd, ezen kívül az XDS nevű elektronikus önzáró differenciálmű és a DCC állítható lengéscsillapítás is újdonságnak számít. Bár a kismértékű erősödés sokakban csalódást kelthet, a Volkswagennek valószínűleg nem kell a kocsi sikertelenségétől tartania, az eddigi generációkból ugyanis eddig 1,7 millió kelt el és valószínűleg jól fogy majd az új is.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]