Bemutatták a Hyundai luxusautóját

Vágólapra másolva!
A nagyközönségnek még nem fedték fel, de néhány újságíró már láthatta Dél-Koreában a Hyundai Equus nevű csúcsmodelljét, amelyről már hivatalos fotók is megjelentek.
Vágólapra másolva!

Equus néven eddig is volt már luxusautója a Hyundai-nak, ám a legújabb generációtól már erősebb nemzetközi szereplést remélnek, Ázsia mellett az Egyesült Államokban is piacra dobhatják, és még az európai export sem lehetetlen. Azt már az év elején megjelent rajzokat látva megállapítottuk, hogy az 5,16 méter hosszú, 1,9 méter széles és 1,5 méter magas kocsi a kontinensünkön egyértelműen a német prémiumautók, a Mercedes S-osztály, a BMW 7-es, és az Audi A8 riválisa lehet. Az első képeket látva ez még nyilvánvalóbb, az Equus ugyanis sok hasonlóságot mutat a Mercedes korábbi modelljeivel, s emellett formaterve enyhén emlékeztet a Lexus LS-re is. Fényszórói a legújabb trendeket követve elöl-hátul LED-esek, megtalálható benne a sávtartó asszisztens, az állítható keménységű lengéscsillapítás, és a Mercedes pre-safe rendszeréhez hasonló biztonsági berendezés is.

A hátsókerék-meghajtású autó a Genesis nyújtott padlólemezére épül, motorházteteje alá pedig a Hyundai 3,8 literes, 270 lóerős V6-os, valamint a 4,6 literes, 366 lóerős V8-as erőforrásai kerülhetnek. Állítólag idővel a kocsiból egy még hosszabb tengelytávú változat is készül majd, amelyben egy ötliteres V8-as dolgozhat.

Az előző Equus-t a Hyundai még a Mitsubishivel közösen készítette el és 1998-ban dobta piacra, majd 2003-ban frissítette modelljét. Dél-Koreán kívül Kínában és a Közel-Keleten árulták, Európába csak néhány darabot exportáltak.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]