Vágólapra másolva!
A Chrysler 24 új modellt tervez bemutatni az elkövetkező négy évben, a kínálatban szerepel az új 300C és a Jeep Grand Cherokee. A gyár modellenként legalább 19 százalékos fogyasztáscsökkenést ígér.
Vágólapra másolva!

Egy sor új, illetve frissített modell bemutatását tervezi a Chrysler a következő 48 hónapban, a pontos menetrend az alul látható naptárból olvasható ki. Az újdonságok között szerepel majd a vadonatúj Chrysler 300C és a Jeep Grand Cherokee is, általában véve pedig olyan átfogó programot terveznek, amely összesen 24 modellt érint. Az új 300C és Grand Cherokee kinézete abból a prezentációs anyagból derült ki, amelyet a Chrysler az amerikai államkincstár előtt mutatott be, bizonyítván, hogy jó célokra használják fel a kapott kölcsönt.

19 százalékos fogyasztáscsökkenést ígér a jelenlegi modellekhez képest a Chrysler, amit úgy érnek el, hogy bevezetik az új fejlesztésű Phoenix V6-ost, a régi Hemi V8-ast pedig hengerlekapcsoló rendszerrel látják el. Ezek a motorok a képen látható új 300C-be is bekerülnek, a szögletes limuzin premierje jövőre esedékes. Orr-része jóval visszafogottabb lesz, mint a jelenlegi generációé, és végre a sokat kritizált belső kialakításon is javítanak, az új műszerfal formája sokkal vonzóbb a réginél.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


Nem csupán gazdaságosak, biztonságosak is lesznek a tervezett modellek, hiszen olyan berendezések bekerülnek a felszereltségi listába, mint a holttérfigyelő-rendszer, és olyan új gyártási technológiát vezetnek be, amellyel erősebb padlólemez és karosszériaelemek gyárthatóak.

A tervek között szerepel egy új platform kialakítása is, amelyre elsőként az új, szintén jövőre érkező Jeep Grand Cherokee épülhetne, és amely egy sor SUV-nak teremthet közös alapot. Az új padlólemezt a Jefferson üzem gyártaná, Észak-Detroitban.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


A takarékos modellek mellett több elektromos modellt is tervez a Chrysler, amelyből az első 66 darabos szériát még ebben az évben tesztelni kezdik, a forgalmazás pedig 2010-ben indulhat meg. 2013-ban pedig újabb modellekkel bővül majd az elektromos (EV) kínálat, amint az az alsó naptárban látható.

Forrás: [origo]

A Chrysler új modeljei, és bevezetési dátumaik

Forrás: [origo]

A Chrysler tervezett elektromos autói és bevezetési dátumaik