Vágólapra másolva!
Egy sokat sejtető fotóval mutatkozik be a szupersportkocsikat gyártó svéd Koenigsegg következő munkája, a Quant.
Vágólapra másolva!

A svéd cég autói a leggyorsabb közúti négykerekűi közé tartoznak és valószínűleg az új kocsival sem lesz ez másként. Egyelőre nem sokat árultak el a modellről, ám azt már tudni lehet, hogy egy teljesen új padlólemezre épül. Mindenesetre a svéd Auto Motor & Sport szerint annak ellenére, hogy a képen a Quant utastere meglehetősen keskenynek tűnik, a szupersportkocsi 2+2-es üléses lesz. Emellett az is borítékolható, hogy a kocsi nagyrészt szénszálas elemekből épül majd föl, hasonlóan a többi Koenigsegghez.

Az új Quant mellett a Koenigsegg egy új duplakuplungos váltót is bemutat majd Genfben, amelyet ezentúl a CCX modellben vetnek be. Az új váltó állítólag 30 milliszekundumos váltásokra képes, ezen kívül kisebb és könnyebb is elődjénél, és már a rettenetes, 1100 Nm-es nyomatékot is elbírja. Új, elektronikus differenciálzárjával a CCX jóval könnyebben tud kanyarodni is.

A Koenigsegg a Quant műszerfaláról is megjelentett egy grafikát, amibe már az új, érintőképernyős információs- és szórakoztatórendszert építették be. Az érintőképernyőn keresztül gyakorlatilag minden fontos autóval kapcsolatos információ megjeleníthető, a hifin és a klímán kívül a rendszer képes a köridőket, a keresztgyorsulást, és a kerekekre küldött nyomaték nagyságát is mutatni, de a kipörgésgátló érzékenysége, a futómű keménysége, és a sebességváltás gyorsasága is itt állítható be.

Forrás: [origo]