Elektromos tanulmányt készített a Magna Steyr

Vágólapra másolva!
A főleg beszállító- és összeszerelő cégként ismert, osztrák Magna Steyr a Genfi Autószalonon bemutatja Mila EV elnevezésű elektromos tanulmányát.
Vágólapra másolva!

A Magna Steyr számos autótípus összeszerelését végzi Grazban, itt készül többek között a BMW X3, a Mercedes G-osztály, a Chrysler 300C, és a Jeep Grand Cherokee is. Nemsokára az Aston Martin Rapide-ot, a Peugeot RC-Z-t, a Mini crossovert, a BMW X1-et, majd 2012-től a következő Porsche Boxstert és Caymant is ők fogják gyártani.

Önálló tervezés is folyik a cégnél, tavaly például már bemutatták a Mila Alpin tanulmányt Genfben, ám míg az egy terepjáró hibrid volt, az új kocsi egy elektromos kisautó. A 2009-es Mila EV egy 67 lóerős elektromotort kapott, és 150 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel. Energiaellátásról lítium-ion akkumulátorok gondoskodnak, melyeket 2,5 óra alatt lehet feltölteni. Mivel a Magna Steyr saját neve alatt nem jelentet meg kocsikat, tanulmánya azt a célt szolgálja, hogy a felkeltse a nagyobb gyártók érdeklődését, ha esetleg egy elektromos kisautót akarnának gyártani. A Forddal már megkötöttek egy megállapodást, melynek értelmében a Magna Steyr 2011-től elektromos járműveket fog Grazban gyártani, kék oválos emblémával, elképzelhető, hogy a Mila EV-ben bemutatott alkatrészekkel.

Forrás: [origo]