Vágólapra másolva!
A Mitsubishi Genfben bemutatta az elektromos i MiEV típus sportváltozatát. Az áramvonalas és könnyű karosszériával, erős motorral ellátott jármű gyártásáról egyelőre nem közöltek konkrétumot.
Vágólapra másolva!

A nagy autógyárak közül a Mitsubishi az első, amely elektromos sportkocsit mutat be. A csepp alakú i MiEV Sport Air a szintén elektromos i MiEV alapjaira épül, ám sokkal erősebb, 60 kilowattot (80 lóerőt) és 230 newtonmétert produkáló motor hajtja hátsó kerekeit. A karosszéria műanyag részeinek köszönhetően igen kicsi, 980 kilós a tömege. Nagyban javítja a menettulajdonságokat az igen alacsonyra helyezett súlypont és az ideálisnak mondható, 50-50 százalékos súlyeloszlás.

Az ötajtós i MiEV, a Mitsubishi első sorozatgyártású elektromos autója 2009-ben jelenik meg a japán piacon. A vállalat még az idén szeretné bemutatni a típust a világ több pontján, Európában és az Egyesült Államokban is. Az öreg kontinensen az autót Peugeot és Citroën emblémával is árulni fogják.

A bemutatók során a kocsikkal körülbelül 150 kilométeres távot teljesítenek, majd háztartási hálózatról, nagyjából hét óra alatt teljesen feltöltik az akkumulátort. Már fejlesztenek egy olyan berendezést, amellyel 35 perc alatt 80%-os töltöttségi szintet lehet elérni.

A Mitsubishi az első évben kétezer példányt szeretne értékesíteni az i MiEV-ből, 2011-ben pedig már ötször ennyi jármű eladását tervezik.

Forrás: [origo]

i MiEV Sport Air és i MiEV
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)