Vágólapra másolva!
A felélesztési láz az Aston Martint is elérte. A Genfi Autószalonon bemutattak egy nagyméretű, négykerék-meghajtású luxusautó-tanulmányt, amely a tervek szerint Lagonda márkanéven kerül forgalomba.
Vágólapra másolva!

Az Aston Martin 1947-ben vásárolta fel az elegáns, drága túrakocsikat és limuzinokat gyártó Lagonda-céget. A hatvanas évek közepén eltűnt a márka, a nagyközönség tíz évvel később találkozhatott a Lagondával, de ekkor már egy négyajtós Aston Martin-típust jelölt, amely 1991-ig maradt gyártásban.

Az angol cég most ismét leporolta a százéves nevet, a Lagonda ezúttal önálló márkaként fog újjászületni. A gyár ennek segítségével új piaci szegmenseket hódíthat meg, miközben az Aston Martin nevet továbbra is csak a sportautóik viselik. A Genfben bemutatott kocsi merőben más, mint a cég eddigi járművei, vagy a korábbi Lagondák: összkerék-hajtású crossover, a Mercedes GL padlólemezére építve.

A 22 colos kerekeken magasodó tanulmányautó orrában V12-es Aston Martin benzinmotor terpeszt, de a végleges hajtóműről egyelőre nincs információ. A gyár bioetanolos, hibrid és alacsony kibocsátású dízelt is tervbe vett. Dr. Ulrich Bez vezérigazgató a jövő luxusautójának nevezte a Lagondát, amely jóval több piacon lesz kapható, mint az Aston Martin. Utóbbit jelenleg 32 országban lehet megvásárolni, az új márkát viszont legalább száz piacra szeretnék bevezetni.

Forrás: Aston MartinForrás: [origo]