Kombival bővült a Mégane-család

Vágólapra másolva!
A Mégane RS mellett a Renault Genfben bemutatta kompaktja új kombiját is, amely méreteivel már szinte túlnőtt kategóriáján.
Vágólapra másolva!

Az új Mégane-ból eddig két változat, egy csapott hátú ötajtós és a kupénak hívott háromajtós volt elérhető, az új Estate-nek hívott kombi azonban 62 mm-rel hosszabb tengelytávjának és 263 mm-rel hosszabb karosszériájának köszönhetően jóval nagyobb mindkettőnél. A gyarapodás ellenére az autó orrát változatlanul hagyták, oldalát és természetesen hátulját azonban átrajzolták, hogy ne tűnjön aránytalannak. Így teljesen újak a C-alakú hátsó lámpák és a csomagtartó fedele is, hosszabbak a hátsó ajtók és a felettük lévő ablakok új formája is dinamikusabb hatást kelt. Csomagtartója 119 literrel nagyobb, mint az ötajtósé, tehát 524 literes, ám a hátsó ülések lehajtásával már 1595 literrel lehet gazdálkodni. Ez egy kompakthoz képest hatalmas, ám a Mégane kombi méretei okán már inkább középkategóriás modellnek tekinthető.

A kombi igen gazdag motorválasztékkal rendelkezik, ötféle benzines és hétféle dízel erőforrással rendelhető. Benzines motorral kapható lesz 100 és egy 110 lóerős 1,6 literes, egy kétliteres 140 lóerős (csak fokozatmentes automatával), egy kétliteres turbós 180 lóerős, de a legérdekesebb az új 130 lóerős 1,4 literes TCe turbómotor lehet. Erről a Renault az ígéri, nyomatéka olyan lesz, mint egy feltöltő nélküli kétliteresé, teljesítménye mint egy 1,8-asé, míg szén-dioxid kibocsátása kisebb lesz, mint egy 1,6 literesé. Dízelmotorokból hasonlóan nagy a választék, az 1,5 literes dCi-ből 85, 90, 105 és 110 lóerős változatok érkeznek, melyek szén-dioxid kibocsátása körülbelül megegyező 118 és 120 g/km közötti. Ezek mellett marad a 130 lóerős 1,9-es, és a korszerűbb kétliteres is kapható lesz a kocsihoz 160 és automatikus váltóval 150 lóerős verziókban.

Forrás: RenaultForrás: Renault