Lehullt a lepel az új Kia Sorentóról

Vágólapra másolva!
A Kia a Szöuli Autószalonra tartogatott publikus bemutatót megelőzően jelentette be az új Sorento hazai piacra szánt változatát, amely új dízelmotort kap és nagyobb is lett elődjénél.
Vágólapra másolva!

Bár az új Sorento bejelentése teljesen hivatalos volt, a Kia csak néhány részletet árult el a SUV újabb generációjáról. A pontos adatok majd az április elején nyitó Szöuli Autószalonon kerülhetnek napvilágra, ám addig is be kell érnünk néhány adattal.

A 2010-es Sorento a Hyundai új, 2,2 literes, 200 lóerős dízel egységét kapta, amely a - koreai piacon - hozzá kapcsolt automataváltóval, vegyes használatnál 7,1 litert fogyaszt. Valószínű, hogy ezzel a motorral érkezik majd Európába is a modell, ám erről egyelőre hallgat a Kia. Piactól függően egyébként elérhető lesz egy 2,4 literes, négyhengeres, valamint egy 2,7 literes, gázzal (LPG) működő, ahogy egy V6-os erőforrás is a modellhez.

A 2010-es új Sorento 95 milliméterrel lett nagyobb elődjénél, ám a 4685 milliméteres teljes hosszhoz nem változott az 1885 milliméteres szélesség. Az SUV magasságából 15 millimétert faragtak le a koreai mérnökök, és újdonság még, hogy a modellt hétüléses változatban is meg lehet majd rendelni.

A belpiacra szánt modell bemutatója után a nemzetközi porondon április 4-12. között mutatkozik majd be a 2010-es Kia Sorento a Szöuli Autószalonon, így akkor kiderül majd az is, hogy melyik piacra mely modellváltozatokat szánja a gyár.

Forrás: Kia World

A Kia a közeljövőben sok új modellt tervez piacra dobni, így az új Soult hamarosan követheti a limuzin Forte, vagy az azon alapuló kupé. Ezek mellett küszöbön az új Sportage, és egy új Picanto is készül.