780 lóerős szuperautó Spanyolországból

Vágólapra másolva!
Már csak a neve hiányzik annak a szupersport autónak, amelyet a Forma-3 bajnokságban két autóval versenyző, spanyol GTA Motor mutat be egy hónapon belül.
Vágólapra másolva!

A spanyol GTA Motor eddig csupán a versenypályán volt jelen két autóval a Forma-3 bajnokságban, ám a cég hamarosan bemutatja első utcai autóját, amely versenyautókat meghazudtoló teljesítménnyel kápráztatja majd el a sebességfüggőket.
A modell fejlesztése befejeződött, már csak a megfelelő név kiválasztása, és a hivatalos bemutató van hátra, amelyre egy hónapon belül sort kerít a cég. Azonban addig is közzétettek néhány fotót és műszaki részletet a mindössze 99 darabos szériában készülő modellről.

A GTA a motorsportban szerzett tapasztalatait felhasználva fejlesztette a modell vázát és karosszériáját, amely karbon és kevlár erősítésű, valamint titánötvözet elemekből épül fel. Az autó erőforrása teljesen egyéni fejlesztés, ahogy a beszerelése is, ugyanis a 780 lóerős, V10-es motort hátulra építik be, hosszában elhelyezve. A hátsó hajtott kerekekre 920 newtonméter nyomaték szabadul, hétfokozatú szekvenciális váltón keresztül.

Az autó dupla merevítős, állítható felfüggesztései, valamint a Pirelli által fejlesztett, elöl 255-ös, 19 colos, hátul pedig 335 milliméter széles, 20 col átmérőjű, PZero abroncsai is mind azt sugallják, különleges sportautó született a spanyol versenyistállóban. A 380 milliméter átmérőjű karbon-kerámia féktárcsák, valamint a fékrendszer és annak hatdugattyús féknyergei az AP Racingtől származnak.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Az első tesztek szerint a szupersport autó 100 km/órára kevesebb mint 3 másodperc alatt gyorsul fel, végsebessége pedig 350 km/óra, amelyet ha a független tesztek is igazolnak, a modellből akár valódi Ferrari, vagy Lamborghini ellenfél is válhat.