Olcsó hibridet tervez a Toyota

Vágólapra másolva!
Kedvező árú hibridet készít a Yarisból a Toyota, hogy az felvegye a versenyt a Honda Insighttal és készülő Jazz hibriddel.
Vágólapra másolva!

A Toyotának nagy fejtörést okoz mostanában a Honda Insight, amelynek eladásai jóval nagyobbak a drágább Priusénál. A cég most a Yaris hibrid változatát tervezi bemutatni, ami elméletileg a 2011-2012-ben megjelenő Honda Jazz hibrid ellenfele lesz, de árával az Insightnak is konkurenciát jelenthet. "Egy Honda Insighthoz hasonló alacsony árú hibridet fejlesztünk" - árulta el a japán Nikkei folyóiratnak Akihiko Otsuka, az új Prius főtervezője, aki kiemelte, milyen fontos cégének, hogy a kiskategóriában is hibrideket dobjon piacra.

Bár teljesen pontos adatokat a kocsi áráról nem árult el a Toyota, várhatóan annyiba fog kerülni, mint az Insight. A Toyota modelljében a már bevált nikkel-metál-hidrid akkumulátorait fogja bevetni, mivel azok jóval olcsóbbak a modernebb lítium-ionosoknál. Az újrahasznosítás a motornál is folytatódhat, ugyanis nem kizárt, hogy a japánok a most leváltott, második generációs Prius 1,5 literes erőforrását vetik majd be.