Új főtervezője van a Volvónak

Vágólapra másolva!
A Volvo Peter Horburyt nevezte ki új formatervezési igazgatónak: a szakember Steve Mattin helyét veszi át, aki úgy döntött, távozik a vállalattól.
Vágólapra másolva!

Peter Horbury május elsején áll munkába a Volvónál és ő lesz felelős a terméktervezési részleg munkájáért, illetve irányítása alatt alakul ki a Volvo új formanyelve.

A váltás tulajdonképpen házon belül történik, hiszen az 59 éves Horbury jelenleg a Ford formatervezői részlegének vezérigazgatója, az észak-amerikai Fordok, Lincolnok és Mercuryk fűződnek a nevéhez. Korábban az Aston Martin, a Jaguar és a Land Rover formatervezési stratégiájának kialakítását vezényelte, több mint kétévtizedes tapasztalattal rendelkezik a luxuskategóriás járművek területén.

A szakembernek van tapasztalata a svéd prémiummárkával is, hiszen 1991 és 2002 között már volt a Volvo formatervezési igazgatója és irányította a svédországi, spanyolországi, valamint a kaliforniai tervezőcsapatokat. Ő volt felelős az 1990-es években megjelent új modellekért, többek között az XC90 szabadidőautóért. A távozó Steve Mattin négy évet töltött csak a Volvónál, pedig kinevezése után még úgy fogalmazott, élete végéig a svéd márkánál marad. Szakértők szerint a váltás egy sor változást jelez előre, melyek oka, hogy a Ford egyre inkább szeretné eladni a Volvót valamilyen tőkeerős befektetőnek.