Sportkupé lesz az első elektromos Chrysler

Vágólapra másolva!
Nem adta fel elektromos autók gyártására vonatkozó terveit a Chrysler, az első ilyen modell egy sportkupé lesz.
Vágólapra másolva!

Amennyiben anyagi helyzete engedi, a Chrysler már jövőre szeretné piacra dobni első elektromos modelljét, amely rögtön egy sportkupé lesz. Miközben a riválisok inkább családi jellegű autókba passzíroznának be elsőként elektromos hajtásláncot, a Chrysler rögtön egy nagyteljesítményű sportkocsival lepné meg a piacot. Várhatóan EV Roadster néven érkezik majd a modell, 268 lóerős motorral, ötmásodperces százas sprinttel és kétszáz körüli végsebességgel.

Tanulmányként már januárban, Detroitban látható volt az autó, méghozzá Dodge Circuit EV néven. A leendő szériaváltozat számos formai megoldást kölcsönözne a koncepciótól, valószínűleg még a Lotus Europa-féle vázat is. Csak a sportkocsi után jelennének meg elektromos limuzinok, SUV-ok és crossoverek a kínálatban, néhány közülük Fiat-alapokon, persze csak ha nem esik végül kútba az egész megállapodás.

Várhatóan 250-300 kilométert lesz képes megtenni egyetlen feltöltéssel az EV Roadster, súlya pedig annyira minimálisnak ígérkezik, hogy a kormánymű nem kap szervorásegítést.

Forrás: Dodge