Vágólapra másolva!
A Sanghaji Autószalonra készítette el egyedi Corvette-átiratát az olasz Bertone stúdió. A Mantide tanulmány alapjául a 638 lóerős ZR1 szolgált, bár azt nem könnyű felfedezni az autón.
Vágólapra másolva!

A futurisztikus Mantide elkészítésekor Forma-1-es autók és repülőgépek szolgáltak inspirációul Jason Castriota főtervezőnek. Castriota korábban a Pininfarinánál is dolgozott, jelenleg a Stile Bertone stúdió igazgatója. Szögletes kerékívei, üvegteteje és különleges lámpái mellett a tanulmány sugárhajtású gépekre emlékeztető légnyílásai is feltűnhetnek az érdeklődőknek. Érdekes módon az egy példányban létező autót a Bertone szélcsatornás tesztelésnek is alávetette, amely során kiderült, a kocsi légellenállási együtthatója 25 százalékkal jobb a Corvette-énél (0,298), de 30 százalékkal több leszorítóerőt is termel.

A fejlesztők megtartották a Corvette kompresszoros, 638 lóerős LS9 motorját és alvázát, de a szénszálas műanyagból és magnéziumból készült karosszéria teljesen új. A Mantide versenyüléseket kapott, kerekeit pedig könnyűsúlyú darabokra cseréli a Bertone. Mindezekkel együtt összesen 100 kilóval könnyebb a ZR1-nél, emiatt némileg gyorsabb is nála: álló helyzetből 3,2 másodperc alatt gyorsít fel 100 km/órára, míg végsebessége 351 km/óra.

Forrás: Bertone

Kattintson a képre, galéria nyílik!