Háromkerekű Peugeot-tanulmány Sanghajban

Vágólapra másolva!
Életnagyságú modellt készített a tavalyi Peugeot formatervezési versenyt megnyerő háromkerekű tanulmányból a francia gyártó a kínai autószalonra. A futurisztikus jármű egy huszonöt éves kolumbiai tervező műve.
Vágólapra másolva!

A tavaly októberben lezárult versenyre több mint 2500-an jelentkeztek, ekkora mezőnyből lett első Carlos Arturo Torres Tovar, aki mind az internetes szavazóknál, mind a szakmai zsűrinél élen végzett háromkerekű tanulmányával. Amellett, hogy Tovar egy Xbox-játékkonzolt és 10 000 eurót kapott, RD elnevezésű modelljét most a Sanghaji Autószalonra el is készítette életnagyságban a Peugeot. A 27 éves tervező elképzelései szerint járművét egy elektromos motor hajtaná, amelyet a vezető mögött, a hátsó kerék csatlakozása mellé helyezne el. Jó rálátás nyílik a forgalomra a nyitott kabinból, de a vezetőt head-up display is segíti. A hátsó kerék egyébként a jobb úttartás miatt kapcsolódik a jármű többi részéhez rendhagyó módon. Bár a Peugeot-nak nagyon tetszett az újszerű tanulmány, de természetesen cáfolták, hogy az RD alapján szériaautó tervezésébe kezdenének.

A Peugeot formatervezési versenyt idén hatodik alkalommal rendezték meg, tavaly négyezer indulóból az akkor húszéves román Mihai Panaitescu nyert Flux elnevezésű művével.

Forrás: Peugeot