Ősszel jön az új Audi A8

Vágólapra másolva!
Frankfurtban mutatkozik be az Audi A8 új generációja, a kereskedésekben 2010 elejétől lehet majd keresni. Szintén a német városban debütál az A5 Sportback.
Vágólapra másolva!

Szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon lesz először látható az Audi A8 új generációja, a prémium limuzin külsőre keveset változik. Nagyobb légbeömlőkre, sportosabb hűtőrácsra és ledes fényszórókra, valamint lendületesebb oldalsó vonalvezetésre lehet számítani, az ajtókon végignyúló élt Tornado Line névre keresztelték. Összesen tíz centiméterrel, 5,15 méter hosszúra nyúlik a limuzin, amelynek utasterében az eddiginél jóval nagyobb lesz a hely. Erről a 15 centivel előrébb tolt első tengely gondoskodik, a megoldással a súlyeloszlás is jelentősen javult.

2,8 literes motorral és fokozatmentes CVT-váltóval, valamint elsőkerékhajtással érkezik az új A8 alapváltozata, a csúcsmodellekbe új V10-es benzin-, illetve V12-es dízelmotor kerülhet, de nem biztos, hogy ezek már a kiállításon láthatóak lesznek. Frankfurtban az új A5 Sportbacket is reflektorfénybe tolják, erről a modellről azonban egyelőre nem szivárogtak ki információk.

Forrás: [origo]