Aerodinamikai csúcsokra tör a Mercedes

Vágólapra másolva!
Jelentős aerodinamikai javulást remél autóitól a Mercedes a következő öt éven belül, a környezetbarátabb modellek gyártása áramvonalasabb formákat eredményez.
Vágólapra másolva!

Öt éven belül a jelenleginél sokkal áramvonalasabb autókat tervez piacra dobni a Mercedes, a német gyár 0,20-as légellenállási együtthatót (Cd) szeretne elérni. Egyre takarékosabb és környezetbarátabb autók készítésére kényszerülnek a gyártók, ennek egyik eszköze az aerodinamika tökéletesítése. Sok tanulnivalója van még a gyártóknak a Mercedes szerint, bár jelenleg éppen a németek rendelkeznek a világ legáramvonalasabb modelljével, az új E osztály kupé (lent) légellenállási együtthatója 0,24 Cd.

Rainer Tiefenbacher, a kupé projektmenedzsere szerint a dizájnerek még most is próbálgatják, hogy aerodinamikailag mi működik jól, milyen formai megoldásokkal lehet további tizedeket lefaragni a fogyasztásból. Tiefenbacher úgy véli, főleg a motorháztető környékén és alatta van javítanivaló. "Húsz évvel ezelőtt ünnepeltük a 0,30 Cd-t, öt éven belül akarjuk akarjuk elérni a következő nagy célt, a 0,20-at" - idézte az Autocar Tiefenbachert. Az új E osztály kupé júniusban érkezik a márkakereskedésekbe, a menetpróbát azonban már jövő héten olvashatják oldalunkon.

Forrás: Daimler