Sportkombi készül az 1-es és 3-as BMW-ből

Vágólapra másolva!
Amellett, hogy jelentősen szeretné csökkenteni az 1-es és 3-as sorozat gyártási költségeit a BMW, új modellek bemutatását is tervezi.
Vágólapra másolva!

Nem elégedett az 1-es sorozat bevételeivel a BMW, ám a bajorok pontosan tudják, miért nem termel elég pénzt. Költséges megoldás, hogy az 1-es a 3-as sorozat alapjaira épül, ezen a lehető leghamarabb szeretne változtatni Norbert Reithofer vezérigazgató. Drasztikus költségcsökkentésre készülnek Münchenben, méghozzá egyszerű, egyébként is logikus lépéssel: ezentúl az 1-es sorozatból fejlesztik majd a 3-ast, nem pedig fordítva.

Ezzel párhuzamosan a BMW szeretné kelendőbbé is tenni az 1-est, ennek érdekében az Audi A3 Sportback mintájára új kivitelt készítene a három- és ötajtós változat mellé. A sportkombi variálhatóságával és valamivel nagyobb helykínálatával szerezhetne néhány új vevőt, de sokat profitálhat az 1-es a motorpaletta gazdaságosabbá tételéből is. 2011-re tervezik az új modellgeneráció bemutatását.

Egy esztendővel később érkezhet az új 3-as, amely hosszúságban várhatóan nem nő, ellenben szélesebbnek ígérkezik és az 1-eshez hasonlóan megjelenhet belőle egy sportkombi, mely formailag az 5-ös GT-változatához lehet hasonló. Utóbbi szériaváltozata a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be, az X6 Hybrid és az X1 társaságában.

Forrás: [origo]