Olcsó sportkocsit tervez a Nissan

Vágólapra másolva!
Megfizethető sportkocsival bővítené palettáját a Nissan, a 2006-os Urge tanulmány alapjaira épülő modell 2011 végén futhat be.
Vágólapra másolva!

Két nagyszerű sportkocsi is szerepel már a Nissan palettáján, a 370Z és a GT-R azonban csak szűk kör számára elérhető. Szeretné sokak által elérhető modellel bővíteni palettáját a japán gyár, olyannal, mint amilyen a már nem létező Silvia (más néven 200 vagy 240 SX), vagy a 100NX volt hosszú éveken keresztül.

Felgyorsíthatja a tervek megvalósítását, hogy a Honda és a Toyota is dolgozik már saját sportkocsiján, utóbbi a Subaruval közösen fejlesztene ki közös modellt. A Honda vonatkozó terveit a CR-Z Hybrid tanulmány testesíti meg, a Nissan sem szeretne lemaradni hazai konkurenseitől.

Brit lapértesülés szerint roadsterként érkezhet a piacra az új Nissan sportkocsi, melynek formavilága a 2006-os Urge tanulmányból építkezhet. 1,6 literes, turbós négyhengeres benzinmotor kerülhet a géptető alá 200 lóerős teljesítménnyel, ekkora erő hat másodperces százas sprintet tehet lehetővé.

Hivatalos megerősítés a Nissan részéről még nincs, az Auto Express azonban úgy tudja, 2011 végén kerül piacra az új modell.

Forrás: Nissan