Sportos dízelmotort kapott a Scirocco

Vágólapra másolva!
Kétliteres dízelmotorral szerelt, sportos kivitelt készített a Sciroccóból a Volkswagen. Gazdagabb felszereltséggel érkezik az új modell.
Vágólapra másolva!

A nemrég bemutatott Golf GTD mintájára a Sciroccóból is sportos dízelt készített a Volkswagen, a GT TDI névre keresztelt modellbe a jól ismert kétliteres blokk került. Ismerős lehet a 170 lóerős teljesítmény és a 350 Nm-es csúcsnyomaték is, a Golf GTD is pontosan ilyen specifikációval érkezik.

Hatfokozatú DSG-váltó tartozik az alapfelszereltséghez, segítségével 8,1 másodperc alatt gyorsul százra a GT TDI, végsebessége 222 km/óra. A motor megfelel az Euro 5-ös környezetvédelmi normának, átlagfogyasztása 5,3 liter száz kilométerenként. Kérésre hatfokozatú kézi váltóval is rendelhető az autó.

Alapáron jár a kupéhoz a Volkswagen Adaptive Chassis Control rendszere, amelynek a segítségével normál, komfort és sport mód közül választható ki a felfüggesztés kívánt feszessége. Hat légzsákot, illetve ESP-t is tartalmaz az alapfelszereltség, a 19 colos Lugano felnik az opciós listán szerepelnek.

Forrás: VW