Jön a terepcsomagos Dacia

Vágólapra másolva!
Barcelonában mutatta be a Renault a Dacia Sandero terepcsomagos változatát, az emelt hasmagasságú modellel a fiatal vásárlókat célozza meg a francia gyár.
Vágólapra másolva!

Bemutatkozott a Dacia Sandero terepre szánt változata, az új, Stepway névre keresztelt modellről a Barcelonai Autószalonon hullt le a lepel. Több változtatás is látszik a Sandero alapváltozatához képest, ilyenek az emelt hasmagasság, a tetősínek, illetve a divatos alvázvédő elemek, a Renault főleg a fiatal vevők szívét szeretné meghódítani a legújabb Daciával. Három metálszínben és kétféle motorral lesz rendelhető a Sandero Stepway, az 1,6 literes, 90 lóerős benzines mellett az 1,5 literes, 68 lóerős dízelmotor kapott helyet a palettán.

Már júliustól rendelhető a Sandero Stepway a márkakereskedésekben, a kiszállítások viszont csak szeptemberben kezdődnek. Összesen két centivel nőtt a hasmagasság, a kátyúknak és egyéb úthibáknak eddig is nagyon ellenálló futómű így még könnyebben boldogul földutakon. 16 colos felniket és több króm díszítőelemet is kapott a Sandero Stepway, megjelenése határozottan modern lett.

Belül speciális fekete üléshuzatot találunk fehér varrással, a középkonzol, a légbeömlők, a kormány karimája és az ajtókilincsek azonban szürke bevonatot kaptak. A csomagtér 320 literes, de az üléseket lehajtva térfogata csaknem négyszeresére nő. Az alapfelszereltségbe tartozik többek között az ABS, a fékerőelosztó, a vészfék-rásegítő, a két első légzsák, a központi zár, a szervokormány, a 60/40 arányban lehajtható hátsó üléspad, valamint az első ködlámpák.

Forrás: DaciaForrás: Dacia