Elektromos kisautót tervez az Opel

Vágólapra másolva!
Első teljesen elektromos autóját akarja piacra dobni az Opel. A városi mini az Amperától veheti akkumulátorait, külseje pedig a 2004-es Trixx tanulmányra hasonlít majd.
Vágólapra másolva!

Két éven belül érkezik meg Európába a Chevrolet Volt hibrid európai változata Ampera néven, ám az Opel már egy olyan elektromos motorral kocsit is tervez, amely azokkal ellentétben egyáltalán nem kapna belső égésű motort és pusztán árammal működne. Az Opel reményei szerint a kisméretű járműben az Ampera akkumulátorait fogják bevetni, és ígéretük szerint a kocsiban négy utas és csomagjaik is elférnek majd.

Bár hagyományos motor híján az autó nem számíthat 150 kilométernél nagyobb hatótávolságra, mivel vérbeli városi autónak szánják, ez nem is jelent majd problémát. Ami viszont gondot jelenthet, az az autó magas ára, hiszen a bele szánt lítium-ionos akkumulátorok nem éppen olcsók, főleg nem egy városi mininek. Mivel az Opel még nem bólintott rá véglegesen a projektre, nem lehetünk benne biztosak, hogy valóban gyártani fogják, de ha igen, akkor 2012-ig érkezhet meg a piacra.

Forrás: Opel