Tűzveszélyes az új Chevrolet Camaro

Vágólapra másolva!
Alig néhány hete jelent meg az amerikai márkakereskedésekben az új Chevrolet Camaro, a GM azonban máris kénytelen volt elrendelni az első visszahívást.
Vágólapra másolva!

Sok a probléma az új Chevrolet Camaróval: nem elég, hogy egy beszállítóval folytatott vita miatt csúszott az értékesítés kezdete, a General Motorsnak máris el kellett rendelnie az első visszahívást. Különösen annak fényében kínos az eset, hogy csupán néhány hete jelent meg az autó a márkakereskedésekben, egy hibás elektromos kábel miatt mehetnek a tulajdonosok szervizbe.

Kizárólag a V8-as motorral szerelt Camarók érintettek az akcióban, egy hibás akkumulátorkábel rövidzárlatot okozhat. Extrém esetben menet közben szállhat el minden elektromosság, de nem kizárt az sem, hogy a kábel tüzet okoz a motortérben. Remekül szemlélteti a hiba súlyosságát, hogy a GM arra kérte az érintett tulajdonosokat, hogy egyáltalán ne vezessék autóikat, a javítás idejére cserejárművet kapnak.

Egyelőre törik a fejüket a GM szakértői, hogy miként orvosolhatnák véglegesen a hibát, átmeneti megoldásként speciális szigetelőszalaggal burkolják a hibás kábelt.

Forrás: GM