Vágólapra másolva!
Sorozatgyártásra ugyan egyelőre nem gondol a Toyota a Prius konnektorból tölthető változatával kapcsolatban, 150 kiválasztott ügyfél mégis tesztelheti az autót.
Vágólapra másolva!

Összesen 150 példányt készít a Toyota a Prius speciális, konnektorból tölthető változatából, ezeket 150 kiválasztott flottaügyfél fogja tesztelni Európa-szerte. Első állomás Strasbourg lesz 2009 végén, majd a Prius legújabb generációjára épülő modell 2010 közepére érkezik Nagy-Britanniába, Németországba és Hollandiába.

Noha nagyvállalalatok alkalmazottai közlekednek majd az autóval, a Toyota reméli, hogy hasznos adatokhoz juthat a mindennapi használattal kapcsolatban. Annyi "való világból" származó adatot szeretnének összegyűjteni a mérnökök, amennyi csak lehetséges, nagyon kíváncsiak például arra, hogy az egyelőre tíz kilométeren át kitartó tiszta elektromos hajtás elegendő-e városi körülmények között.

A válasz valószínűleg nem, így a Toyotának bőven lesz még fejlesztenivalója, elektromos hajtással egyelőre a maximális sebesség is csupán 100 km/óra. Fogyasztás tekintetében viszont sikerült javulást elérnie a japán gyárnak, a konnektoros hibrid körülbelül 40 százalékkal takarékosabb a hagyományos Priusnál. Sorozatgyártásra egyelőre nem gondol a Toyota.

Forrás: [origo]