Villanymotort kap a Volkswagen Up!

Vágólapra másolva!
Nemcsak benzin- és dízelmotorokkal, hanem elektromos hajtáslánccal is kapható lesz a Volkswagen új miniautója. 2013-ban lehet a premier.
Vágólapra másolva!

Úgy alakították ki a VW-csoport új miniautóját, az Up!-ot, hogy idővel elektromos hajtásláncot is képes legyen fogadni. 2013 előtt nem várható a piaci start, addig különböző benzines és dízelmotorokkal kell beérniük a vásárlóknak. Várhatóan a szeptemberi Frankfurti Autószalonon lesz először látható az Up! szériaváltozata, a belső égésű motorokkal szerelt miniautó 2011-ben jelenhet meg a kereskedésekben.

Lemaradásba kerülhet a riválisokkal szemben az elektromos változat 2013-as premierjével a Volkswagen, a Mitsubishi i-MiEV kisautója például már 2011-ben a szalonokba kerül. A kétéves késést jobb árazással vagy végtelenül igényes anyaghasználattal ellensúlyozhatja a Volkswagen.

Tanulmányként már 2007-ben bemutatkozott az elektromos Up!, a blue utónevű tanulmányban az elektromotor mellett egy üzemanyagcellás blokk is helyet kapott. Két éve azt állította a Volkswagen, hogy kizárólag a 60 lóerős villanymotor segítségével nagyjából száz kilométert képes megtenni az autó egy feltöltéssel.

Forrás: VW