Peugeot lesz a Mitsubishi villanyautójából

Vágólapra másolva!
Hamarosan a Peugeot kínálatában is megjelenik elektromos autó, a francia gyár a Mitsubishi i-MiEV-jét emblémázza át.
Vágólapra másolva!

Nem szeretne lemaradni konkurenseitől a Peugeot, ezért hamarosan a francia gyár kínálatában is megjelenik egy elektromos modell. Tavaly júniusban kötött együttműködési megállapodást a Peugeot a Mitsubishivel, hogy közösen dolgoznak elektromos modelleken, de hivatalosan még nem történt semmi. Első lépésben valószínűleg nem is születik új modell, ehelyett megjelenik a franciák logója a Mitsubishi meglévő modelljén, az i-MiEV-en.

Duplán hasznos ez a megoldás a Peugeot-nak, egyfelől nem kell most költenie a technológiára, másfelől tesztelni tudja, mennyire lehet népszerű egy saját elektromos modell. Amennyiben a fogadtatás jó lesz, a franciák komolyan elkötelezhetik magukat a villanyhajtás mellett.

Külsőre szinte teljesen megegyezne a Peugeot-féle villanyautó a Mitsubishiével, a lítium-ion akkumulátorok viszont az ülések alá kerülnének. Már tervek is készültek a várható értékesítésre, a franciák évi 10 ezer i-MiEV eladásával számolnak 2011-re, mely duplája a Mitsubishi által várt darabszámnak.

Forrás: Mitsubishi